Hos Mies Balans finns över 300 olika sorters stenar och kristaller.

​​​​​​​

TRUMLADE - CUDDLE STONE - RÅA
HJÄRTAN - PI-STENAR (MUNK-STENAR) - PYRAMIDER - 
​​​​​​​KLUSTER ENHÖRNINGSHORN - HANDSTENAR - PENDLAR.

SÅ VÄLJER DU DIN STEN!

-Välj din sten med hjärta.
-Välj den sten som du dras till med din intuition.
-När du väljer kristaller och stenar – var källkritisk. Ta reda på var den kommer ifrån.
-Läs om stenens egenskaper efter att du har skaffat den.
-Byt sten ibland.

AMETIST – Beskyddaren.
Lugnande & läkande
Färg: Lila
Fakta: Ametisten är en kvartskristall och får sin lila färg från järn i skapandeprocessen. Den bryts i Brasilien, Uruguay, Armenien och Atlasbergen i Marocko. I Sverige har man bland annat funnit ametist i Värmland, Kiruna, Dannemora, Grängesberg och i Dalkarlbergets järnmalmsgruva. Ametisten var en eftertraktad smyckesten under medeltiden och renässansen, och under 1800-talet fick den ett uppsving i popularitet.
Egenskaper: Ametisten är lugnande och reducerar stress. Den har också en stark beskyddande effekt. Den är läkande och ger renande krafter. Eftersom den har en hög andlig vibration hjälper den oss människor att öka vår intuition och förstärka vår mediala förmågor.
Tisp
- Använd gärna ametisten vid meditation.
Lägg en ametist under kudden om du har problem med att sova eller har mardrömmar.
- Om du har ont i huvudet; tejpa en ametist i pannan under några timmar då du vilar.
BERGKRISTALL – Stenarnas mästare
Ger mod & uthållighet
Färg: Färglös, genomskinlig och klar.
Fakta: Är en kvartskristall som består av kiseldioxid, och har blivit väldigt populär som en prisvärd variant av mineralet kvarts eftersom den liknar diamanten. Namnet har den fått av det grekiska ordet krystallos som betyder is. Man började leta efter bergkristall redan under 1400-talet i Schweiz. Främst i norra Sverige kan man på många platser hitta den i berggrunden. Numera köps den ofta från Madagaskar och Brasilien. Trots att den är genomskinlig innehåller den alla färger.
Egenskaper: Den är kraftfull, den ger mod och skapar uthållighet. Den löser upp energiblockeringar och ger oss klarhet och insikter. Den renar, helar, balanserar och tar bort negativa energier. Bergkristallen funkar bra tillsammans med andra stenar eftersom den förstärker andra stenars energier.
Bergkristallens naturliga spetsar är bra till många saker. De har en väldigt centrerad energi i just spetsen.
Tips
- Lägg en bergkristall på tredje ögat om du är tung i huvudet.
- Håll en spets i varje hand med spetsen inåt i vänster hand och utåt i höger hand för att få igång dina energier i kroppen.
- Håll en av spetsarna utåt i höger hand, då drar du ut oönskade energier i kroppen.
- Håll spetsen inåt i vänster hand så fyller du på din kropp med ny energi.
CELESTIN – Änglastenen
För din andliga utveckling
Färg: Blågrå
Fakta: Kommer i huvudsak från Madagaskar, med förekommer på platser runt om i Europa, Asien och Amerika också.
Egenskaper: Celestin kan bli direktlänken till din ljusguide och dina skyddsänglar. Den ökar din kanaliseringsförmåga och hjälper dig i ditt andliga arbete. Den kan faktiskt bli din snabbstartare till din andliga utveckling. Celesitin er hopp, lugn, harmoni och inre frid och den hjälper oss att slå av på takten. Till sist så är den en bra helande sten som löser upp smärta och ger kärlek.
Tips:
- Placera den här änlgastenen i ditt hem då din familj står inför steget att acceptera en ny familjemedlem.
- Celestin stärker ditt hjärtas renhet och för med sig tur, så bär den nära ditt hjärta.
Låt celestin hela din aura.
- Celestin kan lindra huvudvärk.
KARNEOL – Livsenergistenen
Ger livskraft & stabilitet
Färg: Orange, blekt brun, grå, mjölkvit.
Fakta: Karneol tillhör kvartsfamiljen oh är en sten som vi främst får från Indien, Brasilien, Uruguay och Tyskland. Den blev populär som smyckesten i Sverige redan under vikingatiden.
Egenskaper: Den skänker oss livskraft och ger stabilitet. Den gör så att osäkerhetskänslor minskar och skapar möjligheter för inre förändring. Den jordar och förankrar oss. Den får oss att bearbeta vår rädsla inför döden. Den ger mod och framgång i affärslivet. Och så sist; den stärker familjesammanhållningen.
Tips
- Bär karneolen nära dig vid menssmärtor.
- Bär karneolen för att motverka depression och sexuell obalans.
ROSENKVARTS – Känslostenen
Ger kärlek & trygghet
Färg: Rosa, genomskinlig
Fakta: Stenen heter rosenkvarts på grund av sin rosa färg. Vi får den från främst Brasilien, Madagaskar, Thailand, USA och från Härjedalen i Sverige. Det är normalt att den rosa färgen kan blekna en aning.
Egenskaper: Det här är kärleksstenen nummer ett. Den ger trygghet och den är förlåtande. Den skapar harmoni och balans. Den hjälper oss också med att lösa upp gamla mönster och ger plats för mer positiva. Den här stenen lär oss älska oss själva och den för in kärleken i våra liv.
Tips
- Rosenkvarts är bra mot strålning av olika slag.
- Om du har problem med bihålorna kan du kassera med rosenkvarts.
RÖKKVARTS – Jordningsstenen
Jordar & renar
Färg: Rökgrå eller brun, finns också genomskinliga varianter.
Fakta: Rökkvarts finns i stora mängder i Alperna och Brasilien. I Sverige är förekomster kända vid Hesselkulla gruva i Vintrosa i Örebro kommun.
Egenskaper: Rökkvarts jordar, renar och beskyddar. Den letar upp negativa energier och tar bort dem. Rökkvarts skyddar mot otur och håller ont borta.
Tisp
- Rökkvarts är bra mot smärta och spänningar i armar, ben och muskler. Den lindrar depressioner och hjälper vid rökavvänjning.
- Rökkvarts ger mycket bra skydd för ditt hem – placera den gärna över dörröppningen som skydd. Med rökkvarts kan du också rensa bort tunga energier från ditt hem.
- Lägg en rökkvartsspets på hatthyllan med spetsen riktad mot ytterdörren. På så sätt håller du negativa tankar från andra människor utanför dörren och när man går in i ditt hus/lägenhet lämnar man det man bär med sig utanför.
SVART OBSIDIAN – Löser upp blockeringar från ditt tidigare liv
Skyddar mot negativa energier
Färg: Svart
Fakta: En bergart som bildas ut lava som hastigt får stelna. Det är en bergart som brukar kallas vulkaniskt glas och finns bland annat i Yellowstone, Mexiko, Ungern, Italien, Grekland och på Island (där den kallas korpflinta). Under stenåldern vet man att obsidianen användes för att tillverka vapen och verktyg.
Egenskaper: Den här är en kraftfull kristall som är väldigt beskyddande, den renar din aura och skyddar dig mot negativa energier.
Tips
Använd svart obsidian gärna vid ”tidigare liv-healing” då den är väldigt jordande och hjälper till att lösa blockeringar som kan sitta kvar sedan tidigare liv.
SELENIT från Marocko – Kronchakrats egen sten
Trygg & stärkande
Färg: Transparant, vitskimrande
Fakta: Selenit brukar kallas för ”naturens egen fiberoptik”, den anses nämligen ha optiska egenskaper och med det menas hur ljuset bryts.
Egenskaper: En vit skimrande sten som är stärkande. Med en stor bit selenit i huset får vi frid och skapar oss en trygg atmosfär. Den sägs ha förmåga att lära oss att vara med tydliga så att vi vågar gå rakt på sak. Den förstärker och laddar upp andra stenar. Den öppnar våran kronchakran, och den är bra vid meditation och andligt arbete. Den här är en lugn sten som ger frid. Den hjälper oss att lösa problem, tar bort förvirring och får oss att se helheten.
Tips
- Stabilisera dina känslor med hjälp av en selenit från Marocko.
- Ha selenit när dig då du ammar – den gör dig lugn och amningen fungerar bättre.
SODALIT – Den manliga stenen
Ger lugn & balans
Färg: Blå med vita fläckar.
Fakta: I början av 1800-talet tittade man den på Grönland. Numera bryter man den på fler platser i Kanada, USA och Sydamerika, Portugal, Rumänien, Burma och i Ryssland. Den är vanlig som prydnadssten och i smycken, där den formas till pärlor.
Egenskaper: Sodaliten är känd för att lugna sinnet och stärka självkänslan. Den får bäraren att stärka sin koncentration och uthållighet. Den stimulerar kreativitet och stödjer vänskap. Den ger känslomässig balans. Prova också att lita mer på din intuition genom att bära en sodalit. Den här manliga stenen funkar bra tillsammans med amazonit – det skapas då en bra balans mellan inre kvinna och inre man. När du mediterar med dem blir upplevelsen fördjupad.
Tips
- Placera en sodalit vid din dator så hjälper den till att ta bort elektromagnetiska föroreningar.
- Häng en sodalit i ett halsband så hjälper den till att mildra halsont och huvudvärk.