Stenar & kristaller

Hos Mies Balans finns över 300 olika sorters stenar och kristaller.

​​​​​​​TRUMLADE - CUDDLE STONE - RÅA

HJÄRTAN - PI-STENAR (MUNK-STENAR) - PYRAMIDER - 
​​​​​​​KLUSTER ENHÖRNINGSHORN - HANDSTENAR - PENDLAR.

Så väljer du din sten!

  • välj din sten med hjärta

  • välj den sten som du dras till med din intuition

  • när du väljer kristaller och stenar – var källkritisk. Ta reda på var den kommer ifrån

  • läs om stenens egenskaper efter att du har skaffat den

  • byt sten ibland

I vår stressiga vardag är det lätt att tappa kontakten med sitt andliga djup. Genom regelbundna ritualer, när du stannar upp och knyter an till ditt inre kan du återuppta denna kontakt. Här får du tips på en ritual där du tar hjälp av kristallkraft.


Så använder du kristallkraft i en ritual

Kristaller och stenar har använts i praktiskt taget alla kulturer för sina magiska och stärkande egenskaper. De teorier som ligger till grund för hur kristaller fungerar är en kombination av vetenskap och mysticism. Tanken är att när di placerar en kristall på eller i närheten av din kropp kan det hjälpa dig att få kontakt med jordens stärkande energi.

Vi vet att kristaller har energier eftersom vi använder den energin i tekniken som styr telefoner, tv-apparater och klockor. Det finns också förstudier som tyder på att kristallterapi kan minska stress och förbättra humör, koncentration och välbefinnande.

                                                                                                                       Källa: boken 21 ritualer av Theresa Cheung

Förslag på en kristallritual

Välj en kristall i en butik som säljer stenar och kristaller, välj stenen helt intuitivt. Undvik att läsa på om vilka egenskaper kristallerna har, utan välj den som tilltalar dig mest. Lita på att du väljer exakt den kristall som du behöver. Du kan också köpa dina kristaller på nätet, som i min butik.

Hitta sedan en plats där du kan gå vara ostörd och lägg kristallen framför dig. Rikta uppmärksamheten mot kristallen och sedan slut ögonen.

Föreställ dig…
…att Moder Jord förstärker sin gravitation för att stötta och stabilisera dig.
…att _Moder Jord skickar en stråle av kärlek till dig. Ta emot den som en våg av vitt ljus som sveper upp och ner över din kropp och in genom ditt energifält.
…att strålar av ljus och kärlek flödar ut från ditt hjärta och in i kristallen.
När du låter din kärlek ta kontakt med kristallen förstärks kristallens skyddande, balanserande och läkande egenskaper. Se för ditt inre hur de läkande krafterna skapar ett skyggande vitt hölje runt dig.
Tacka kristallen för att den skyddar dig.
Öppna ögonen och återgå till din vardag.

Efteråt
Nu kan du läsa på om kristallen du valde. När du lär dig mer om dess läkande och balanserande egenskaper kommer du själv att öka din inre styrka och viljekraft. Ju oftare du gör den här ritualen, desto mer kommer det stärka banden mellan dig själv, jorden och hela naturen.
AMETIST – Beskyddaren.
Lugnande & läkande
Färg: Lila
Fakta: Ametisten är en kvartskristall och får sin lila färg från järn i skapandeprocessen. Den bryts i Brasilien, Uruguay, Armenien och Atlasbergen i Marocko. I Sverige har man bland annat funnit ametist i Värmland, Kiruna, Dannemora, Grängesberg och i Dalkarlbergets järnmalmsgruva. Ametisten var en eftertraktad smyckesten under medeltiden och renässansen, och under 1800-talet fick den ett uppsving i popularitet.
Egenskaper: Ametisten är lugnande och reducerar stress. Den har också en stark beskyddande effekt. Den är läkande och ger renande krafter. Eftersom den har en hög andlig vibration hjälper den oss människor att öka vår intuition och förstärka vår mediala förmågor.
Tips
- Använd gärna ametisten vid meditation.
Lägg en ametist under kudden om du har problem med att sova eller har mardrömmar.
- Om du har ont i huvudet; tejpa en ametist i pannan under några timmar då du vilar.
KARNEOL – Livsenergistenen
Ger livskraft & stabilitet
Färg: Orange, blekt brun, grå, mjölkvit.
Fakta: Karneol tillhör kvartsfamiljen oh är en sten som vi främst får från Indien, Brasilien, Uruguay och Tyskland. Den blev populär som smyckesten i Sverige redan under vikingatiden.
Egenskaper: Den skänker oss livskraft och ger stabilitet. Den gör så att osäkerhetskänslor minskar och skapar möjligheter för inre förändring. Den jordar och förankrar oss. Den får oss att bearbeta vår rädsla inför döden. Den ger mod och framgång i affärslivet. Och så sist; den stärker familjesammanhållningen.
Tips
- Bär karneolen nära dig vid menssmärtor.
- Bär karneolen för att motverka depression och sexuell obalans.
SVART OBSIDIAN – Löser upp blockeringar från ditt tidigare liv
Skyddar mot negativa energier
Färg: Svart
Fakta: En bergart som bildas ut lava som hastigt får stelna. Det är en bergart som brukar kallas vulkaniskt glas och finns bland annat i Yellowstone, Mexiko, Ungern, Italien, Grekland och på Island (där den kallas korpflinta). Under stenåldern vet man att obsidianen användes för att tillverka vapen och verktyg.
Egenskaper: Den här är en kraftfull kristall som är väldigt beskyddande, den renar din aura och skyddar dig mot negativa energier.
Tips
Använd svart obsidian gärna vid ”tidigare liv-healing” då den är väldigt jordande och hjälper till att lösa blockeringar som kan sitta kvar sedan tidigare liv.
CELESTIN – Änglastenen
För din andliga utveckling
Färg: Blågrå
Fakta: Kommer i huvudsak från Madagaskar, med förekommer på platser runt om i Europa, Asien och Amerika också.
Egenskaper: Celestin kan bli direktlänken till din ljusguide och dina skyddsänglar. Den ökar din kanaliseringsförmåga och hjälper dig i ditt andliga arbete. Den kan faktiskt bli din snabbstartare till din andliga utveckling. Celesitin er hopp, lugn, harmoni och inre frid och den hjälper oss att slå av på takten. Till sist så är den en bra helande sten som löser upp smärta och ger kärlek.
Tips:
- Placera den här änlgastenen i ditt hem då din familj står inför steget att acceptera en ny familjemedlem.
- Celestin stärker ditt hjärtas renhet och för med sig tur, så bär den nära ditt hjärta.
Låt celestin hela din aura.
- Celestin kan lindra huvudvärk..
RÖKKVARTS – Jordningsstenen
Jordar & renar
Färg: Rökgrå eller brun, finns också genomskinliga varianter.
Fakta: Rökkvarts finns i stora mängder i Alperna och Brasilien. I Sverige är förekomster kända vid Hesselkulla gruva i Vintrosa i Örebro kommun.
Egenskaper: Rökkvarts jordar, renar och beskyddar. Den letar upp negativa energier och tar bort dem. Rökkvarts skyddar mot otur och håller ont borta.
Tips
- Rökkvarts är bra mot smärta och spänningar i armar, ben och muskler. Den lindrar depressioner och hjälper vid rökavvänjning.
- Rökkvarts ger mycket bra skydd för ditt hem – placera den gärna över dörröppningen som skydd. Med rökkvarts kan du också rensa bort tunga energier från ditt hem.
- Lägg en rökkvartsspets på hatthyllan med spetsen riktad mot ytterdörren. På så sätt håller du negativa tankar från andra människor utanför dörren och när man går in i ditt hus/lägenhet lämnar man det man bär med sig utanför.
SODALIT – Den manliga stenen
Ger lugn & balans
Färg: Blå med vita fläckar.
Fakta: I början av 1800-talet tittade man den på Grönland. Numera bryter man den på fler platser i Kanada, USA och Sydamerika, Portugal, Rumänien, Burma och i Ryssland. Den är vanlig som prydnadssten och i smycken, där den formas till pärlor.
Egenskaper: Sodaliten är känd för att lugna sinnet och stärka självkänslan. Den får bäraren att stärka sin koncentration och uthållighet. Den stimulerar kreativitet och stödjer vänskap. Den ger känslomässig balans. Prova också att lita mer på din intuition genom att bära en sodalit. Den här manliga stenen funkar bra tillsammans med amazonit – det skapas då en bra balans mellan inre kvinna och inre man. När du mediterar med dem blir upplevelsen fördjupad.
Tips
- Placera en sodalit vid din dator så hjälper den till att ta bort elektromagnetiska föroreningar.
- Häng en sodalit i ett halsband så hjälper den till att mildra halsont och huvudvärk.