Olika piercingar

Piercing mot migrän - Daith, Migränpiercing

Daith är en form av piercing i örat som placeras i en bromsfel ovanför hörselgången och som sägs var effektiv mot bland annat migrän. Den är dessutom riktigt snygg!

Migrän är ett neurologiskt tillstånd som vanligtvis orsakar smärtsam huvudvärk, oftast på bara ena sidan av huvudet. I samband med huvudvärket, får man andra symtom som illamående, kräkningar och känslighet för ljus och ljud.'
Dessa symtom påverkar ens vardag väldigt mycket och i vissa fall varar symtomen i ett helt dygn. Så det är ingen överraskning att det finns ett stort intresse för att hitta effektiva behandl

Vi piercar med en circular barbell (”öppen ring”) för att detta område har tendens att svullna upp, det måste finnas marginal för svullnad och det är lättast vid rengöring. När piercinghålet är läkt kan du byta ut smycket till en ring, böj eller ha den öppna ringen.

En migrän piercing, också kallad en daith piercing, är en typ av öronpiercing som går genom det inre området av örat närmast huvudet, det är likt den urgamla kinesiska medicin akupunktur. Blodkärlen som finns runt piercingen öppnas upp och ger en ökad genomströming i blodflödet till just det specifika området. Det är viktigt att man piercar sig hos en professionell piercer eftersom hen kan kroppens anatomi och kan därmed träffa den rätta tryckpunkten. Denna typ av piercing sägs ofta lindra migränbesvär.

Det finns dock ingen vetenskaplig visning för att migrän piercingen fungerar, en studie uförd av National Institutes of Health 2017 (USA) visar att deltagarnas migränanfall minskades efter att ha skaffat en daith piercing. Forskarna drog även slutsatsen att det behövs fler kliniska studier. Det finns ingen garanti för att den kommer att hjälpa till med migrän. Men många människor som lider av migrän har rapporterat om att de har upplevt en viss lättnad efter att ha tagit en daith piercing.

Vilken sida ska jag pierca när jag har migrän?

Vilket öra du ska börja med att pierca beror helt på vilket sida man har ont i. Om du har ont i både sidorna, börja med att pierca ena örat och efter ett tag kan du pierca det andra örat. Anledningen är att det är väldigt många som sover på sidan och inte på ryggen. Det kan göra ont att sova på ett nypiercad öra. Vi kan inte garantera att du blir av med ditt huvudvärk och kan inte heller utföra en daithpiercing i medicinskt syfte. Men det är värt att testa, även om du inte blir av med migrän, så har du en snygg piercing i alla fall.

Du kan boka din tid för att skaffa din daithpiercing här!

Conch, en piercing mitt i innerörat. En conch sitter genom brosket i mitten av innerörat. Vi rekommenderar och utför denna piercing med en labret.

Septum

Ett septumpiercing är en typ av näspiercing som går genom septumet/nässkiljeväggen, vilket är den mjuka delen av näsan mellan näsborrarna.
Det är viktigt att ta hand om piercingen ordentligt för att undvika infektioner och andra problem.
Det är också viktigt att tänka på eventuella arbetsplatser eller aktiviteter som inte tillåter synliga piercingar innan man bestämmer sig för att göra en septumpiercing.

Väldigt populär piercing idag bland unga.

Det som är bra med den är att bestämmer du dig för att ta bort piercingen så lämnar den inga synliga ärr efter sig. Du kan även dölja piercingen om man vill det ibland, genom att trycka upp kulorna. Hör piercar vi alltid med en circular barbell (”öppen ring”).
Septum smycket är 1,2mm

Smiley

Denna piercing sitter i frenulumsträngen som är centrerad på insidan av överläppen. Den läker väldigt snabbt och är relativt smärtfri. Den passar bäst för personer vars överläpp drar sig tillbaka när man ler, så man visar både tänder och piercing, vilket drar blickarna till leendet.

Smiley har en benägenhet att migrera och många uppfattar det som att den ”bara faller ut” efter ca 1 år. Detta beror dels på att vävnaden man sticker igenom är väldigt tunn, dels på att allt i världen drar sig nedåt förr eller senare, tack vare tyngdkraften. Denna process är vanligtvis smärtfri. Som för de flesta andra piercingar så är denna piercing anatomiberoende, vilket gör att inte alla kan ha en Smiley.

​​​​​​​Riskerna för denna piercing är tandkötterosion och kan leda till karies på grund av slitage mot emalj och tandkött. Så länge din mun är infektionsfri och piercingen inte rubbar den normala funktionen kan den vara kvar i munnen för alltid.
Smiley smycket vi använder är 1,2mm.

Ögonbrynet

Ögonbrynet kan blöda väldigt mycket då vi har väldigt mycket kärl där.
Ögonbrynsmycket är 1,2mm som vi använder.

Öronpiercingarna i örat använder vi smycken som är 1,2mm.

Näsvingepiercing använder vi smycken som är 0,8-1mm.

Navelsycken som vi använder är 1,6mm, ett Banan piercingsmycke eller Navel barbell.

Bröstvårtans smycke är 1,6mm. Vi piercar med stav.

Tungans smycke vi använder är 1,6mm.

Piercingarna runt läppen använder vi 1,2mm.