Reflexologi - ZONTERAPI

Kairon Reflexologi är en modern och kraftfull zonterapi som har hjälpt och hjälper många människor till ett bättre, friskare och mer levande liv.


Dagens höga levnadstempo påverkar vår hälsa. Det ständiga informationsflöde som vi utsätts för är en vanlig orsak till stressymtom i kroppen. Muskler spänns, blodtryck och hjärtrytm påverkas, stresshormoner utsöndras och matsmältningen avtar. Det är viktigt att förebygga stressrelaterade problem i tid, innan ohälsa uppstår.
Här kan reflexologiska behandlingar vara välgörande!
Reflexologi i Avesta hos Mies BalansReflexologi i Avesta hos Mies Balans
Reflexologi i Avesta hos Mies Balans

Kairon Reflexologi är som zonterapi för hela kroppen, det gör metoden så unik och kraftfull.


Traditionell zonterapi slutar vid vristen. Reflexologi fortsätter över hela kroppen, där olika system ger en indikation på vad som är roten till obalansen i din kropp. Reflexologi kan aktivera ditt immunförsvar, förbättra den hormonella balansen och hjälpa dig att slappna av eller att få energi. Reflexologi är det internationella namnet på zonterapi. Reflexologi/zonterapi grundar sig på principen att det finns zoner eller reflexpunkter som står i förbindelse med varje anatomisk del i kroppen. Reflexologin arbetar fysiskt, mentalt och känslomässigt. Olika besvär, fysiska, eller psykiska kan effektivt behandlas och metoden lämpar sig mycket bra som stressterapi. 
Om det finns en obalans eller överbelastning i en kroppsdel visar det sig i reflexzonen som smärta. De områden som smärtar stimuleras, med tryck, gnuggningar och masseras upp med händer eller zonstavar för att öka cirkulationen och aktivera människans fantastiska naturliga självläkningsförmåga. Immunförsvaret stärkas och kroppens funktioner börjar att fungera på ett bättre sätt. Behandlingen avslutas med en skön och avslappnande stund. 

Nervretningarna från zon till kroppsdel löser blockeringar, blodcirkulationen ökar vilket gör att gifter och slaggprodukter rensas ut. 

Hur många behandlingar kan behövas? 

Antalet behandlingar varierar beroende på behovet hos klienten. Vanligt är en behandlingsserie på 4-5 behandlingar med en veckas mellanrum. Därefter utvärderas effekten av behandlingen och en eventuell fortsättning kan planeras. En riktigt utförd behandling kan aldrig skada klienten. Det är bra att ta det lugnt efter första behandlingstillfället och lyssna på kroppens signaler, ta tid för avslappning och notera eventuella förändringar kroppsligt eller känslomässigt. Reaktionerna varierar från person till person och efter de olika behandlingarna. Att leva med värk i kroppen är långt i från roligt! Värktabletter lindrar för stunden men löser inte grundproblemet. Att ha ont i ryggen var dag eller att känna att knäna smärtar var gång man reser sig. 
De med diffusa besvär, de som fått undersökningar flertal gånger, men inte fått svar på vad som orsakar värken, känsel bortfallen, domningarna m.m.

De problem som idag klassas normala


så som sömnsvårighet, huvudvärk, muskelspänning, förstoppning, ryggvärk, ont i knän o.s.v. Migrän, astma, allergi, IBS med flera ökar lavinartat idag. Och lösningen är livslång medicinering. Ibland räcker det med att få hjälp av reflexologi behandlingar för att få kroppen på rätt spår igen. Du kan få hjälp med: Stressrelaterade symtom Sömnstörningar och trötthet Nacke, axel/ryggbesvär Mag- tarmstörningar Infertilitet och menstruations/övergångsbesvär Bensvullnad Huvudvärk och migrän Dålig koncentrationsförmåga 

Exempel på behandlingsreaktioner: 

Ökat välbefinnande 
Immunologisk utrensning 
Bättre sömn 
Symtom befrielse eller lindring 
Ökad energi och fokusering 
Känsloreaktioner Insikt och förståelse 
​​​​​​​

Pris

60 minuter  1000 kr