Modern akupunktur

John Boel från Danmark - Moderna Akupunktur

På 1990-talet började den välrenommerade danske akupunktören John Boel arbetet med att utveckla sina egna, moderna behandlingsmetoder – baserade på klassisk kinesisk akupunktur (TCM).

Han fann att det runt alla leder i kroppen finns reflexpunkter som är kopplade till de olika centran i hjärnan. I linje med de klassiska akupunkturpunkterna aktiveras även dessa av nålstimuli.

Kombinationen av Boels moderna akupunkturmetoder (BMA) och traditionell kinesisk akupunktur erbjuder det bästa av två världar. Att använda båda i en och samma behandling är lämplig för både somatiska och psykosomatiska besvär.

Hittills har Boel utvecklat 10 moderna akupunkturmetoder. 

Om Boels Moderna Akupunkturmetoder (BMA)


Alla 10 BMA-metoder har en sak gemensamt; de är så kallade mikrosystem som gör det möjligt att behandla hela kroppen via ett begränsat område. De två första metoderna, AcuNova (Acupuncture2000) och AcuLine, utgår från kroppens leder. När vi använder de andra metoderna behandlar vi via andra delar av kroppen:
AcuChronic, AcuDNA, AcuStomach, AcuSpine, AcuKing, AcuOne, AcuMagic, AcuKnee

Varje BMA-metod har sina mycket speciella egenskaper och styrkor som du kan läsa mer om nedan. Flera metoder används ofta, gärna i kombination med klassiska kinesiska akupunkturpunkter (TCM), i en och samma behandling. Detta för att uppnå ett optimalt behandlingsresultat.

AcuNova (Akupunktur2000) + öga/öronprogrammet

Den första och grundläggande BMA-metoden. Hette från början Akupunktur2000, men bytte namn till AcuNova efter några år. Alla andra BMA-metoder är baserade i större eller mindre utsträckning på AcuNova. Boels internationellt erkända ögon/öra-program.

AcuNova är förstahandsvalet för akuta och kroniska besvär, samt olika ögonbesvär.

Dessutom kan metoden bedömas genom:
- smärta i muskler, leder och skelett
- andningsbesvär
- idrottsskador
- belastningsskador
- nedsatt immunförsvar
- hörselproblem
- senproblem

AcuLine

AcuLine kombinerar två moderna akupunkturmetoder; AcuNova och NPSO. Metoden använder akupunkturpunkter som finns i fyra olika leder:
- armbåge
- handled
- knäled
- fotled

AcuLine används i särskild utsträckning på smärtpatienter (både akuta och kroniska sjukdomar) och på ögonpatienter.

Metoden kan även användas för:
- senproblem
- smärta i revbenen
- olika idrottsskador
- smärta i muskler, leder och skelett

AcuChronic

Samtidigt som AcuLine har visat sig vara lämplig för akuta besvär har AcuChronic – som namnet antyder – specialutvecklats med tanke på kroniska besvär. AcuLine används till exempel vid akuta ryggproblem medan AcuChronic kommer att vara rätt val om patienten lider av kronisk ryggsmärta. Tillsammans överlappar och kompletterar de två metoderna varandra.

Några exempel på var AcuChronic kan användas:
- kronisk smärta i muskler, leder och skelett
- kroniska andningsbesvär
- brist på lukt- och smaksinne
- störningar orsakade av slitage/åldrande
- kroniska ryggproblem
- vissa cirkulationsrubbningar
Jag Mie har påbörjat den stora kursen inom Modern Akupuunktur för Högskolan Modern akupunktur i Norge för Vidar Johansen och Matin Fremstad.

Jag började min akupunkturresa redan 2013 med TCM öronakupunktur och från septemer 2023 började jag läsa på skolan i Norge.

Under min utbildning erbjuder jag elevpris: 450 kr för 30-45 minuters behandling.

​​​​​​​Boka din tid: